Форум программистов, компьютерный форум CyberForum.ru

С++ для начинающих

Войти
Регистрация
Восстановить пароль
 
Рейтинг: Рейтинг темы: голосов - 89, средняя оценка - 4.85
Maryanchuk
1 / 1 / 0
Регистрация: 12.10.2009
Сообщений: 7
#1

Сортування вибором - C++

12.10.2009, 15:58. Просмотров 11670. Ответов 11
Метки нет (Все метки)

Написати програму алгоритмічною мовою С++ згідно з завданням, отриманим від викладача за табл. 1: задану прямокутну матрицю A={aij} відсортувати за вказаним алгоритмом; для відсортованої матриці знайти значення функції F(fi(aij)); алгоритм сортування оформити у вигляді процедури; обчислення fi(aij) оформити у вигляді функції; елементи матриці вводити з клавіатури; програма повинна вивести на екран відсортовану матрицю, всі значення fi(aij) та значення функції F(fi(aij)).
Розробити два варіанти розв'язку задачі:
1) використовуючи клас двомірного масиву та функції-члени;
2) використовуючи клас одномірного масиву, функції-члени та дружні функції.
Впорядкувати елементи
стовпців матриці за зростанням їх значень методом вибору fi(aij)-сума елементів у кожному рядку матриці; F(fi(aij))-середнє геометричне значення fi(aij)

Народ поможіть!!!
Similar
Эксперт
41792 / 34177 / 6122
Регистрация: 12.04.2006
Сообщений: 57,940
12.10.2009, 15:58     Сортування вибором
Посмотрите здесь:

PHP Список с одиночним вибором
Visual Basic ДВОВИМІРНІ МАСИВИ, СОРТУВАННЯ МАСИВІВ (хто може допоможіть)
Visual Basic ДВОВИМІРНІ МАСИВИ, СОРТУВАННЯ МАСИВІВ
C++ Створити функцію знаходження суми елементів квадратної матриці і сортування іїголовної діагоналі
C++ Алгоритми пошуку та сортування в одновимірних масивах символів

Искать еще темы с ответами

Или воспользуйтесь поиском по форуму:
После регистрации реклама в сообщениях будет скрыта и будут доступны все возможности форума.
ISergey
Maniac
Эксперт С++
1346 / 879 / 51
Регистрация: 02.01.2009
Сообщений: 2,643
Записей в блоге: 1
12.10.2009, 16:04     Сортування вибором #2
а проблема то в чому? Зробіть більшу частину програми, а помилки потім допоможемо виправити.
Maryanchuk
1 / 1 / 0
Регистрация: 12.10.2009
Сообщений: 7
12.10.2009, 16:31  [ТС]     Сортування вибором #3
В мене є тільки сортування одновимірного масиву!!!

C++
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
#include<iostream>
#include<conio.h>
#define N 5
//using namespace std;
int main()
{ int a[5],i,min,j,t,r,z;
 
 cout<<"Vvedit zna4enia masuvy (5)\n";
 for(i=0;i<N;i++)
 cin>>a[i];
 for(i=0;i<N;i++)
 {
  min=a[i];
  z=0;
  for(j=i+1;j<N;j++)
  {
   if(min>a[j]){min=a[j];t=j;z++;}
  }
   if(z==0) continue;
  r=a[i];
  a[i]=min;
  a[t]=r;
 
 }
 for(i=0;i<N;i++)
 cout<<a[i]<<" ";
 getch();
 return 0;
 
}
а тре двовимірного і мені шось не получається
novi4ok
550 / 503 / 8
Регистрация: 23.07.2009
Сообщений: 2,359
Записей в блоге: 1
12.10.2009, 17:33     Сортування вибором #4
вот например имеется матрица:

5 3 0 8
3 1 9 2
7 9 1 0

покажи что нужно сделать "на пальцах". я не уверен, что найду время это делать, но хоть условие понять удастся.
Maryanchuk
1 / 1 / 0
Регистрация: 12.10.2009
Сообщений: 7
12.10.2009, 17:41  [ТС]     Сортування вибором #5
Тре посортувати матрицю методом вибору
ось так
3 1 0 0 4
5 3 1 2 11
7 9 9 8 33
Sich_Taras
14 / 14 / 1
Регистрация: 08.10.2009
Сообщений: 114
12.10.2009, 17:42     Сортування вибором #6
Ти знаєш принцип сортування вибором ?
Maryanchuk
1 / 1 / 0
Регистрация: 12.10.2009
Сообщений: 7
12.10.2009, 17:52  [ТС]     Сортування вибором #7
одновимірної матриці знаю
novi4ok
550 / 503 / 8
Регистрация: 23.07.2009
Сообщений: 2,359
Записей в блоге: 1
12.10.2009, 17:53     Сортування вибором #8
Цитата Сообщение от Maryanchuk Посмотреть сообщение
Тре посортувати матрицю методом вибору
ось так
3 1 0 0 4
5 3 1 2 11
7 9 9 8 33
а чому це впорядковано? я не можу зрозумiти, вибачай.
Maryanchuk
1 / 1 / 0
Регистрация: 12.10.2009
Сообщений: 7
12.10.2009, 18:02  [ТС]     Сортування вибором #9
Це я показав яка матриця має бути після виконання програми
Sich_Taras
14 / 14 / 1
Регистрация: 08.10.2009
Сообщений: 114
12.10.2009, 18:13     Сортування вибором #10
одновимірної матриці знаю
Звідси висновок: перероби матрицю в масив і відсортуй, а потім знову масив в матрицю.
Хоча цей спосіб і не круть але для початків підійде ).
LEO713
0 / 0 / 0
Регистрация: 12.10.2009
Сообщений: 5
12.10.2009, 19:47     Сортування вибором #11
Сама умова поставленна трошки не зрозуміло і заплутано, але оригінал в .doc зрозуміліший, нічого Maryanchuk зробимо
Lord_Voodoo
12.10.2009, 22:37     Сортування вибором
  #12

Не по теме:

Уважаемые, ведите беседы на официальном языке форума (см. http://www.cyberforum.ru/announcement.php?a=3)!!!

Yandex
Объявления
12.10.2009, 22:37     Сортування вибором
Закрытая тема Создать тему
Опции темы

Текущее время: 02:25. Часовой пояс GMT +3.
КиберФорум - форум программистов, компьютерный форум, программирование
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Рейтинг@Mail.ru