Форум программистов, компьютерный форум CyberForum.ru

Коментарии - C++

Восстановить пароль Регистрация
 
newyork7776
 Аватар для newyork7776
346 / 339 / 79
Регистрация: 21.05.2013
Сообщений: 1,305
Завершенные тесты: 1
11.06.2013, 00:35     Коментарии #1
C++
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
#include <locale>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
void main()
{
 
    setlocale(LC_ALL,"Russian");
    int N,i,kmax,numplay,numk,kol,*A;
    bool flag1,flag2,flag;
    printf("\n\t\t Игра НИМ \n\t\t Номерация кучек начинаеться с 0 \n\t\t с одной кучки можна забрать до 5 елементов ");
    printf("\nВведите еоличество кучек - ");
    scanf("%d",&N);
    A=(int*)malloc(N*sizeof(int));
    for (i=0;i<N;i++)
    {
        A[i]=rand()%15;
        printf("%9d",A[i]);
    }
    kmax=5;
    numplay=1;
    flag = true;
    while (flag)
    {
        printf("\n\tХод игрока %d",numplay);
        flag1=true;
        while (flag1)
        {
            printf("\nНомер кучки-");
            scanf("%d",&numk);          
            if (numk>=0 && numk<=N-1)
            {
                if (A[numk]>0)
                {
                    flag2=true;
                    while (flag2)
                    {                           
                        if (kmax>=A[numk])
                        {
                            printf("\nвведите сколько взять елементов от 1 до %d-",A[numk]);
                            scanf("%d",&kol);
                        }
                        else
                        {
                            printf("\n введите сколько взять елементов от 1 до %d-",kmax);
                            scanf("%d",&kol);
                        }
                        if (kol>0 && kol<=kmax && kol<=A[numk])
                        {
                            A[numk]-=kol;
                            flag1=false;
                            flag2=false;
                        }
                        else
                            printf("\nНеправильно");
                     }
                }
                    else
                        printf("\nЗдесь пусто");
                }
            
        }
        flag=false;     
        for(i=0;i< N;i++)
        {
            if(A[i]>0)      
                flag=true;
        }
        if(flag)
        {   
            printf("\n");
            for(i=0;i< N;i++)
             printf("%9d",A[i]);
                    
            if(numplay==1)
                numplay=2;
            else
                numplay=1;
        }
    }
        printf("\nКонец");
        printf("\n\tВыиграл игрок %d",numplay);
        system("pause");printf("\n");
}
 
 
 //Игра в НИМ. Правила игры:
 //1. В начале игры в каждой из n кучек находится отличное от 0 количество каких – то предметов (например, спички); 
 //2. два игрока ходят по очереди. За один ход разрешается взять любое, отличное от 0 количество предметов из 
 //любой кучки; 
 //Выигрывает тот, кто заберет содержимое последней оставшейся кучки.*//
Пожайлуста можна к этому коду написать коментарии
P.S.Спасиба за ответ!!!
Similar
Эксперт
41792 / 34177 / 6122
Регистрация: 12.04.2006
Сообщений: 57,940
11.06.2013, 00:35     Коментарии
Посмотрите здесь:

коментарии C++
Коментарии к програме C++
Коментарии к программе C++
C++ Коментарии к программе
C++ Коментарии к программе
Написать коментарии C++
Написать коментарии C++
напишите коментарии C++

Искать еще темы с ответами

Или воспользуйтесь поиском по форуму:
После регистрации реклама в сообщениях будет скрыта и будут доступны все возможности форума.
Tulosba
:)
Эксперт С++
4378 / 3221 / 297
Регистрация: 19.02.2013
Сообщений: 9,044
11.06.2013, 10:47     Коментарии #2
newyork7776, а что тут комментировать? Тут и так русского текста больше, чем кода.
newyork7776
 Аватар для newyork7776
346 / 339 / 79
Регистрация: 21.05.2013
Сообщений: 1,305
Завершенные тесты: 1
21.06.2013, 03:32  [ТС]     Коментарии #3
Кликните здесь для просмотра всего текста
C++
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
#include <locale>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
void main()
{
 
    setlocale(LC_ALL,"Russian");//виводимо на екран російську мову(символи)
    int N,i,kmax,numplay,numk,kol,*A;//змінні,які програма буде використовувати
    bool flag1,flag2,flag;//true/false
    printf("\n\t\t Гра HIМ \n\t\t номерацiя кучек починається з 1\n\t\t з однiєї кучки можна забрати максимально 5 елементiв");//Виводимо на екран повідомлення
    printf("\nВедiть кiлькicть кучек - ");//Виводимо на екран повідомлення
    scanf("%d",&N);//записуємо в змінну N - кількість кучек 
    A=(int*)malloc(N*sizeof(int));//масив
    for (i=0;i<N;i++)//запускаемо лічильник від 0 до N
    {
        A[i]=rand()%15;//заповнюємо масив випадковими числами
        printf("%9d",A[i]);//виводимо наш масив на екран
    }
    kmax=5;//максимальна кількість елементів,яку гравець може взяти за один крок
    numplay=1;//номер гравця
    flag = true;//флажку присвоємо істину
    while (flag)//запускаємо цикл,доки флажок = істині виконувати
    {
        printf("\n\tХiд гравця %d",numplay);//Виводимо на екран повідомлення
        flag1=true;//флажку1 присвоємо істину
        while (flag1)//запускаємо цикл,доки флажок1 = істині виконувати
        {
            printf("\nНомер кучки - ");//Виводимо на екран повідомлення
            scanf("%d",&numk); //записуем номер кучки з якох ми будемо видалять елементи  
            numk--;//щоб номерація кучек була від 1 
            if (numk>=0 && numk<=N-1)//запускаємо лічильник
            {
                if (A[numk]>0)//якщо наша кучка не порожня
                {
                    flag2=true;//флажку2 присвоємо істину
                    while (flag2)//запускаємо цикл,доки флажок2 = істині виконувати
                    {                           
                        if (kmax>=A[numk])//якщо в кучці (більше/дорівнює) 5
                            {
                                printf("\nНапишiть скiльки взяи елементiв вiд 1 до %d - ",A[numk]);//Виводимо на екран повідомлення
                                scanf("%d",&kol);//кількість елементів яку потрібно забрати з кучки
                            }
                        else//в іншому випадку
                            {
                                printf("\nНапишiть скiльки взяти елементiв вiд 1 до %d - ",kmax);//Виводимо на екран повідомлення
                                scanf("%d",&kol);//кількість елементів яку потрібно забрати з кучки
                            }
                                if (kol>0 && kol<=kmax && kol<=A[numk])//якщо користувач написав число,яке не перевишає кількість елементів в кучці
                                    {
                                        A[numk]-=kol;//віднімаємо нашу кількість від вказаної кучки
                                        flag1=false;//флажку1 присвоємо хибу
                                        flag2=false;//флажку2 присвоємо хибу
                                    }
                                else//в ішному випадку
                                    printf("\nНевiрно");//Виводимо на екран повідомлення
                    }
                }
                else//в іншому випадку
                       printf("\nкучка порожня");//Виводимо на екран повідомлення
                }
            
        }
        flag=false;//флажку присвоємо хибу
        for(i=0;i< N;i++)//запускаємо лічильник
        {
            if(A[i]>0)   //якщо кучка не порожня   
                flag=true;//флажку присвоємо істину
        }
        if(flag)//
        {   
            printf("\n");//перенесення курсора на наступний рядок
            for(i=0;i< N;i++)//запускаємо лічильник
             printf("%9d",A[i]);//Виводимо на екран повідомлення
                    
            if(numplay==1)//перевіряємо номер гравця
                numplay=2;//гравець 2
            else//в іншому випадку
                numplay=1;//гравець 1
        }
    }
        printf("\nКiнець");//Виводимо на екран повідомлення
        printf("\n\tпереміг %d",numplay);printf(" гравець!!!!");//Виводимо на екран повідомлення про виграш гравця
        printf("\n");system("pause");//пауза + перенесення курсора на наступний рядок
}

вот код только комент на укр.
Yandex
Объявления
21.06.2013, 03:32     Коментарии
Ответ Создать тему
Опции темы

Текущее время: 06:50. Часовой пояс GMT +3.
КиберФорум - форум программистов, компьютерный форум, программирование
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Рейтинг@Mail.ru